Liberalerna presenterar valprogram för Lund

Idag har Liberalerna presenterat sitt valprogram för Lund. Programmet fokuserar på en individanpassad skola med fokus på kunskap och kvalitet, en äldreomsorg som sätter människan i centrum och en grön politik som utvecklar Lund hållbart.

I Liberalernas Lund ska din bakgrund inte avgöra din framtid. Inget annat är viktigare för att uppnå detta än en skola som ger varje barn en bra utbildning. Det är därför som Liberalerna sätter skolan först.

Liberalerna vill se ett Lund med både hjärta och hjärna. Ett Lund där det lönar sig att ta ansvar, att arbeta och utbilda sig. Men också där det finns bra skyddsnät som hjälper människor när livet går snett. Men samhällets viktigaste uppgift är att få människor på egna fötter igen, inte att skapa bidragsberoende och livslångt utanförskap.

Liberalerna vill också att Lund tar ansvar för kommande generationer och fortsätter arbetet mot en hållbar kommun. Mobila återvinningsstationer ute i byarna är ett exempel på detta. Lund bör vara ett föregångsexempel när det gäller miljö och klimat för andra kommuner i Sverige.

Läs Liberalernas politiska program för Lund 2018-2022

Läs även Sydsvenskans artikel och Skånskans artikel om lanseringen av Liberalernas valprogram för Lund